top of page

DAGPROJECT


3 culturele educatieve onderdelen in één lesdag, kan dat?!


Bij de voorstelling HABITAT [of de buren zonder muren] biedt MEJUFFROUW een dagproject aan, bestaande uit maar liefst drie onderdelen: een klaarstoomles, de voorstelling HABITAT [of de buren zonder muren] en een workshop gegeven door één van de theaterdocenten van MEJUFFROUW LEEFT.

Het dagproject HABITAT [of de buren zonder muren] is geschikt voor de hele school. In ons educatief materiaal (en in onze workshops) maken we onderscheid tussen onderbouw en bovenbouw primair onderwijs.

1     DE KLAARSTOOMLES

Vooraf in de klas is er voor de leerlingen een klaarstoomles in de vorm van een interactieve Prezi. Tijdens de Prezi is er onder andere een publieksquiz en krijgen de leerlingen een voorproefje van de voorstelling. Bij de Prezi leveren wij een handleiding, zodat de leerkracht er moeiteloos mee uit de voeten kan.

2     DE VOORSTELLING

De voorstelling HABITAT [of de buren zonder muren] bevat thema's als verdraagzaamheid, saamhorigheid, jezelf mogen zijn en het vinden van je eigen plek. Deze thema's sluiten aan op de belevingswereld van zowel kinderen uit de onder- als bovenbouw van het primair onderwijs.

HABITAT [of de buren zonder muren] is dankzij de omlijsting van videobeelden en de begeleiding van een speciale geluidscompositie een unieke en meeslepende ervaring voor kijkers van alle leeftijden.

3     DE WORKSHOP

Er kan gekozen worden uit twee workshops: een workshop toneelspelen of een workshop filosoferen.

In de workshop toneelspelen leren de leerlingen middels verschillende opdrachten hoe ze toneel kunnen spelen op de manier zoals ze die in de voorstelling hebben gezien, namelijk: zonder te praten. En dat blijkt nog een hele kunst!

In de workshop filosoferen duiken de leerlingen dieper op een thema uit de voorstelling in, namelijk: jezelf mogen zijn. Maar wie ben je eigenlijk? En wat maakt jou tot wie jij bent? Deze workshop is een wonderlijke, out-of-the-boxontdekkingstocht naar jezelf, samen met de ander.

SLO kerndoelen: 35, 37, 54, 55 en 58
bottom of page